Viu 100% en català a la Catalunya del Nord
Plataforma_Logo

Domaine de Rombeau

2 Av. de la Salanque, 66600 Rivesaltes

Domaine de Rombeau

2 Av. de la Salanque, 66600 Rivesaltes

Mas que fa alberga, restaurant i botiga de vins de la casa. El restaurant ofereix  plats fets amb productes locals i combinacions amb vins del mas. S’hi poden acollir de 2 fins a 600 persones. Si veniu al restaurant, demaneu la Mathilde, qui parla català. Se pot llogar també el mas, o una part per a esdeveniments privats i/o professionals. Música d’ambient catalana, i articles de “constitucions catalanes” en francès a les parets.

La casa ja té 300 anys d’existència, les botes les més antigues de les qual romanen vestigis, van ser fetes per l’avi del besavi del besavi de la família dels amos, arreu de l’any 1720.

A finals del segle XIX, el besavi va dur a terme recerques sobre els vins dolços naturals. Van ser continuades entre 1900 i 1910 per Henri de La Fabrègue, metge hematòleg de formació, qui va saber portar els grans vins dolços cap a l’excel·lencia, i això abans que se desenvolupin a la resta de Catalunya Nord. D’aleshores ençà i gràcies a l’impuls d’aquest senyor, mort el 1938 i del seu fill Pierre de la Fabrègue mort l’any 1986, cada generació va mirar de ser al capdavant de les evolucions tècniques del sector i de les eines del món del vi.

El Domini de Rombeau aposta per productes ecològics (25 hectàrees )  i per una agricultura que respecti el medi ambient  per mor de continuar la seua recerca de l’excel·lencia i de cuidar la regió.  És el Domini de Rombeau el primer qui va llençar el moscat de Nadal, i el domini vinícola més guardonat de Catalunya Nord.

El conjunt representa uns 130 hectàrees, un dels més gran del Rosselló.

 

 

GALERIA D’IMATGES