Viu 100% en català a la Catalunya del Nord
Plataforma_Logo

La Boutique de Michel – Can Pere

9, rue Constantin 66200 Elne

La Boutique de Michel – Can Pere

9, rue Constantin 66200 Elne

Botiga de llibres de segona mà (inclòs en català), discos i vinils, objectes de tota mena, postals, segells d’època, pintures, diaris i revistes de totes les èpoques i molt més!

Dilluns i dimarts : Tancat

Dimecres 14:30 – 18:30

Dijous Tancat

Divendres 9:00 – 12:00

Dissabte 14:30 – 18:30

Diumenge Tancat

La història d’en Michel :

Tot va començar en una golfa fa cinquanta anys. Curiós com ho pot ser un nin, vaig descobrir un vell album de segells pel de pols. Ignorava en aquell moment que aquesta troballa influiria molt sobre la meua existència. I no és pas cap exageració. A travès dels segells descobria llavors un món fantàstic a on la fauna i la flora de l’Africa equatorial em feia somniar, viatjar, … La història de països desconeguts allovorens desconeguts : Zululand, Zanzibar, el Regne del Laos etc. El segell transmet memòria i cultura.

Com a continuació lògica, la filatèlia em va portar fins a la cartofília (col·lecció de postals antigues). Aqueixes cartes són el testimoni d’un passat desaparegut. Els soldats de la primera guerra mundial utilitzaven força aquest mitjà de comunicació, cosa que va permetre  recollir informacions precioses sobre llurs condicions de vida, llurs estats d’ànima, llurs patiments. Sovint l’estat censurava aquestes cartes.

Desprès van ser els cartells publicitaris de finals del segle XIX, amb illustradors famosos com Chéret, Cappielo, Firmin Bouisset, i molt més! I qui diu cartells diu.. Bars! Bistrots! Cabarets! Espectacles! Per tant em vaig fer una col·lecció d’objectes de bars antics. I així vaig descobrir la reina dels aperitius : l’Absenta. Que va fer la felicitat però també la desventura dels pintors i poetes de Montmartre.

Podreu descobrir tot això a la botiga d’en Michel, i em faré un plaer compartir les meues passions amb vosaltres!

GALERIA D’IMATGES