Viu 100% en català a la Catalunya del Nord
Plataforma_Logo

Palau dels Reis de Mallorca

Rue des Archers, 66000 Perpignan

Palau dels Reis de Mallorca

Rue des Archers, 66000 Perpignan

Un palau dins la ciutat

Situat al centre de Perpinyà, aquest palau medieval, originalment anomenat “Palau Reial”, ha estat, durant més d’un segle, el centre de l’efímer regne de Mallorca.

Acabat després de l’any 1300 i d’estil gòtic, la construcció d’aquest palau recorda l’estatut de Perpinyà com a centre econòmic, polític i cultural de la Mediterrània medieval. A partir del segle XVI, els enginyers francesos i espanyols el van envoltar de muralles per transformar-lo en ciutadella.

Des de 1958, el Palau dels Reis de Mallorca és propietat del Departament dels Pirineus Orientals, que s’encarrega de conservar-lo, cuidar-lo, animar-lo i valorar-lo. Avui, el jardí i les sales d’aquest palau acullen visites comentades, concerts i manifestacions culturals. Actualment les casernes del Palau estan ocupades per l’Exèrcit francès. Hi trobem alguns serveis del Ministeri dels Exèrcits i un centre d’instrucció especialitzat de l’Exèrcit de Terra. Els accessos a aqueixes parts del Palau Reial són prohibides al públic.

Descobrir el lloc

L’equip dels guies del Palau dels Reis de Mallorca proposa visites comentades del monument.

  • Els grups de visitants estaran limitats a un màxim de 9 persones (cal reservar).
  • S’hi faran visites comentades, però estaran limitades a grups petits de visitants individuals (un màxim de 9 persones per visita + el guia). Per les visites guiades en català, telefonar per reservar-les amb prou antelació.
  • Durada mitjana de la visita : 1:15 h
  • Tarifa: cap suplement a la tarifa d’entrada
  • Per als grups: amb reserva

La visita al Palau us permetrà pujar dalt de la torre de l’Homenatge i gaudir d’unes vistes magnífiques de la ciutat i del Pirineu, sigui del massís de l’Albera o de la Corbera.

Visita panoràmica 3D : https://visitezlepayscatalan.fr/palais-des-rois-de-majorque/

El Palau dels Reis de Mallorca: “Turisme accessible”

Des de 2018, el Palau dels Reis de Mallorca gaudeix de la marca “Turisme accessible” per a les persones amb discapacitat mental o auditiva. La marca garanteix la qualitat de l’acollida i permet passar del “poder acollir”, que la llei valida, al “voler acollir”, que sorgeix d’una iniciativa voluntària de l’establiment. Aquesta marca és el reconeixement de la voluntat d’un professional del turisme per respondre a la demanda, a títol individual, que fan les persones minusvàlides per poder escollir les seves vacances i activitats en completa llibertat, seguretat i autonomia.

Informacions pràctiques

Horari

– De novembre a març: De 10 h a 17 h

– D’abril a maig: De 10 h a 18 h

– De juliol a agost: De 9:30 h a 18:30 h

– De setembre a octubre: De 10 h a 18 h

– Tancat: L’1 de gener, 15 dies en gener, l’1 de maig, l’1 de novembre i el 25 de desembre.

Preu

– Preu ordinari: 4 €

– Preu reduït: 3 €

– Preu especial per al Pass Patrimoni 66/Pass Eixorit

– Meitat de preu: 2 € (estudiants ≥ 12 anys, jubilats ≥ 65 anys i grup a partir de 15 persones)

– Entrada gratuïta per als nens de menys de 12 anys i els grups escolars

Accés en autobús

– Línia 16: parada Citadelle

GALERIA D’IMATGES